Στα ύψη η τιμή του φυσικού αερίου – Ειδικός μιλάει για το κόστος ενέργειας τον χειμώνα (video)

Οι τιμές στο φυσικό αέριο ανεβαίνουν καθημερινά αυξάνοντας το ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά, γεγονός που προβληματίζει την κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Στην εκπομπή «με νέα ματιά» μίλησε ο Νικήτας Μακρίδης, ηλεκτρολόγος – μηχανικός ο οποίος αναφέρθηκε στο εύρος που θα κινηθούν οι τιμές του ρεύματος.

Στο φυσικό αέριο η τιμή χονδρικής αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με το πρόβλημα να είναι έντονο για τις επιχειρήσεις που αναζητούν -παρά τις επιδοτήσεις της Πολιτείας- πιο οικονομικούς τρόπους (πετρέλαιο, μαζούτ) για να λειτουργήσουν.

«Η εκτίμηση είναι ότι το Σεπτέμβριο οι τιμές θα είναι 10 φορές πάνω από το κανονικό» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μακρίδης με αφορμή την ενεργειακή κρίση που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με ειδικό για τις οικιακές καταναλώσεις ο μέσος όρος του λογαριασμού ρεύματος αναμένεται να αυξηθεί τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 7 ετών με την τιμή ανά κιλοβατώρα να κυμαίνεται από 85 € έως τα 110 €.

Σήμερα Σάββατο (20/8) αναμένεται να ανακοινωθούν από τους παρόχους ενέργειας, τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία αναμένεται να είναι αυξημένα, λόγω της εκτόξευσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο αυξημένη θα είναι και η κρατική επιδότηση, ώστε να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για τον καταναλωτή.

Πηγή: Με νέα ματια | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου

Αφήστε μια απάντηση