Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Iσχυρές καταιγίδες την Κυριακή κυρίως σε Μακεδονία, Θεσσαλία

Tην Κυριακή προβλέπεται ότι θα κορυφωθεί ο άστατος καιρός, με ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μάλιστα, την Κυριακή η θερμοκρασία στα βόρεια μόλις θα φτάσει τους 30 βαθμούς. Πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπεται και στην Αττική. Από την Δευτέρα όμως ο καιρός βελτιώνεται εντυπωσιακά και προβλέπεται και πάλι ηλιόλουστος καλοκαιρινός. Από τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει την Πέμπτη στα δυτικά ηπειρωτικά και τους 38 βαθμούς και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα έως το Σάββατο.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με λίγες μπόρες. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ηλιόλουστος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί , στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, ημέρα της Παναγίας, στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας αρχικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ,σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση