Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Αυθεντικός αυγουστιάτικος καιρός με μελτέμι στο Αιγαίο, ζέστη στα δυτικά και λίγες μπόρες στα ορεινά (video)

Το μελτέμι στο Αιγαίο πνέει αδιάκοπα κρατώντας τη ζέστη σε πιο υποφερτά επίπεδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, οι όποιες μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα είναι πολύ μεμονωμένες και σύντομες.

Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 36 με 37  βαθμούς, έως 34 με 35 στην υπόλοιπη χώρα, μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπερνά τους 30.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια, μικρή η πιθανότητα βροχής στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Την Πέμπτη η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα επιμείνουν τοπικά  στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση