Πυροσβεστική: 33 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο – 9 συλλήψεις από 22/7 για εμπρησμό

Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 1.185 πυρκαγιές εκ των οποίων 345 δασικές και 840 αστικές ενώ 33 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, στο πλαίσιο σημερινής ενημέρωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης στη Λέσβο έχει οριοθετηθεί ανέφερε ακόμα ο κ. Αρτοποιός ενώ πρόσθεσε ότι είναι ενεργό το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή. Όπως είπε λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου το μεσημέρι υπήρξε νέο μέτωπο προς το χωριό Βρίσα οπότε και στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση μέσω 112 για προληπτική απομάκρυνση πολιτών ενώ 2 ηλικιωμένοι που παρέμειναν στον οικισμό απεγκλωβίστηκαν από πυροσβεστικές κι αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικά με τη φωτιά στη Δαδιά ο κ. Αρτοποιός είπε ότι υπάρχει καλή εικόνα στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες τα λεγόμενα καντηλάκια, όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Επίσης δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα, στα Γρεβενά όπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Ακόμα έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από 22/7 συνελήφθησαν από πυροσβεστικούς ανακριτικούς υπαλλήλους 9 άτομα για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση