Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά (video)

Για έβδομη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ κλασικής μουσικής Κουφονησίων. Πέντε ξεχωριστές συναυλίες με θεματική την αισιοδοξία, θα μας μαγέψουν από την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Παράλληλα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί την έκθεση της αγαπημένης Ελληνίδας ζωγράφου, Μαρίας Καλογεροπούλου στο χώρο του φεστιβάλ.

Τους λόγους που επιλέχθηκαν τα Κουφονήσια ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο μαέστρος και πιανίστας, Κορνήλιος Μηχαηλίδης: «Εμείς έχουμε μια σχέση με το νησί, έχουμε το εξοχικό μας εδώ και έτσι ξεκινήσαμε άτυπα να κάνουμε συναυλίες για τους κατοίκους» και πρόσθεσε πως «αυτό σιγά σιγά είχε μεγαλύτερη ζήτηση και αποφασίσαμε να το καθιερώσουμε το 2016».

Σχετικά με τον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις ο κ. Μηχαηλίδης ανέφερε πως: «Είναι στο προαύλιο της οικείας μας και εκεί γίνονται οι συναυλίες μέχρι να καταφέρουμε να χτίσουμε κάποιο αμφιθέατρο».

Για τον σκοπό του φεστιβάλ που είναι η ανάδειξη της αισιοδοξίας, ο κ. Μηχαηλίδης ανέφερε  πως δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς «η αισιοδοξία και η ελπίδα είναι συναισθήματα χωρίς τα οποία δεν μπορεί η κοινωνία να ξεπεράσει καμία δυσκολία» είπε και πρόσθεσε πως «ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όμως μέσω της τέχνης και της πίστης στον άνθρωπο πιστεύω ότι η κοινωνία θα ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες και αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσω της θεματικής μας».

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις δείτε εδώ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr