Κ. Μητσοτάκης: Δώσαμε 5 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία στις αυξήσεις της ενέργειας

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Στην αρχή της τριτολογίας του διέψευσε τα όσα είπε ο κ.Βαρουφάκης περί διαπραγμάτευσης του ιδίου σε ξενοδοχείο με τον κ.Κοστέλο το 2014, και σημείωσε: «Σας διέφυγε ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν, στην αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ και όχι σε ξενοδοχείο. Να βάλουμε όριο στη μυθομανία του λόγου σας».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι είναι πρωτοφανής λόγω της οικονομικής κρίσης, ο πληθωρισμός είναι πρωτόγνωρος εδώ και 40 χρόνια και κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι ελληνικό πρόβλημα. Οι τιμές φυσικού αερίου είναι 5 φορές επάνω πριν από ένα χρόνο λόγω πολέμου, είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα ότι οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να οδηγήσουμε πάλι τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα. Έχω ευθύνη στην κοινωνία να κινούμαι εντός του πλαισίου που αντέχει η χώρα. Δώσαμε 5 δισ ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία για τις αυξήσεις της ενέργειας. Είναι λίγα αυτά; Όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για να απορροφήσουμε το κόστος από την αύξηση της ενέργειας λέει ψέματα γιατί θα είχε εφαρμοστεί από άλλες κυβερνήσεις».

Η πρωτολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Πηγή: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση