Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Θυελλώδεις βοριάδες και υψηλές θερμοκρασίες

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Κυριακής θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα θα διατηρηθούν με ένταση έως 7 μποφόρ μέχρι την Πέμπτη. Αν και η θερμοκρασία θα πέσει στα ανατολικά και βόρεια, θα παραμείνει στα επίπεδα των 38 βαθμών σε δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και το Ιόνιο θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στο Αιγαίο κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.Το μεσημέρι απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Μεγαλύτερες τιμές προβλέπονται στα δυτικά ηπειρωτικά εκεί η μέγιστη στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση