Μ. Βορίδης: Το σήμα “Τurkaegean χαρακτηρίζει υπηρεσίες και όχι κυριαρχία – Ο αρμόδιος υπάλληλος θα ελεγχθεί

«Ένα εμπορικό σήμα χαρακτηρίζει υπηρεσίες και δεν έχει να κάνει τίποτα με την κυριαρχία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στη Βουλή, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του σήματος “Τurkaegean“.

Ο λαϊκισμός και η τοξικότητα στην αντιπολίτευση πρέπει να έχει και ένα όριο είπε ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στην κριτική κατά του υπουργού Ανάπτυξης. Θέλετε να κατεβαίνει ο υπουργός και να ασκεί τον προέλεγχο στα εμπορικά σήματα; ρώτησε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας ότι ο αρμόδιος υπάλληλος θα ελεγχθεί.

Αναφερόμενος στον σχετικό πολιτικό διάλογο, είπε ότι το να μιλάνε οι Τούρκοι περί κυριαρχίας, “να τα λένε γνωρίζοντας ότι λένε ανοησίες. Να τα ακούω και από Έλληνες αυτά; Έ, όχι! Ένα εμπορικό σήμα είναι ένα σήμα που χαρακτηρίζει υπηρεσίες. Δεν έχει να κάνει τίποτα με την κυριαρχία [..] Ελπίζω να καταλαβαίνουμε ότι οι νομικές αντιρρήσεις και οι νομικές ενέργειες που θα γίνουν, το αντικείμενο τους δεν θα είναι η κυριαρχία, αλλά οι διατάξεις του νόμου περί σημάτων, που λένε ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ευρύτερους γεωγραφικούς όρους για να χαρακτηρίσεις προϊόντα και υπηρεσίες” επισήμανε ο κ. Βορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση