Twitter “Notes”: Ξεκινά πιλοτικά τα μεγάλα tweets κειμένων έως 2.500 λέξεων

Για ένα δίμηνο και σε πρώτη φάση σε περιορισμένο αριθμό χρηστών σε Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Γκάνα ξεκινά η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, τη δοκιμή του νέου εργαλείου του «Notes» που επιτρέπει σε χρήστες να μοιράζονται μεγάλα κείμενα μεγέθους έως 2.500 λέξεων.

Ειδικότερα, η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί επί δύο μήνες σε μικρό αριθμό χρηστών σε Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Γκάνα, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, χωρίς ωστόσο να έχουν για την ώρα δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε η νέα δυνατότητα θα γίνει ευρέως διαθέσιμη.

Προς το παρόν η πλατφόρμα έχει όριο 280 χαρακτήρων στις αναρτήσεις (tweets), το οποίο ισχύει από το 2017 (πριν το όριο ήταν 140 χαρακτήρες).

Το Notes στοχεύει στο να κρατήσει τους χρήστες στο Twitter και να προσελκύσει νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κοινοποιούν τον τίτλο ενός κειμένου και έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο. Μάλιστα, πλέον οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν τα κείμενα μετά την ανάρτηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Έλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ανάμεσα σε άλλα πλάνα του, μάλιστα, ο Μασκ εκτιμάται ότι δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου χρήσης του Twitter με συνδρομή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr