Σκόπελος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δύσβατη δασική περιοχή

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε στη 01:35 τα ξημερώματα, σε δύσβατη δασική έκταση, στη θέση Δεμένικα – Σεντούκια Σκοπέλου.

Για τη φωτιά ενημέρωσε πολίτης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου,  πυροσβέστες του οποίου επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν. Κατάφεραν ωστόσο, η φωτιά να μην εξαπλωθεί, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έκαναν ρίψεις (29 συνολικά) και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική ώστε να τεθεί υπό έλεγχο.

Εκτός από το δύσβατο της περιοχής και τη νυχτερινή ώρα, την κατάσταση έκανε ακόμη πιο δύσκολη το γεγονός ότι σταδιακά επικράτησαν άνεμοι έντασης 4-5 μποφώρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε κατά την κακοκαιρία πριν 8 μέρες, όταν στη Σκόπελο είχαν πέσεο 52 κεραυνοί, αλλά ενεργοποιήθηκε χθες, φαινόμενο σπάνιο μεν, αλλά που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα, το 2011.

Συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

www.ertnews.gr

ΕΛΕΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ
image}

Αφήστε μια απάντηση