Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Είμαστε μερικώς δικαιωμένοι, είπε στην ΕΡΤ ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων

Είμαστε μερικώς δικαιωμένοι, δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Επαμεινώνδας Στυλόπουλος, συνήγορος οικογενειών των θυμάτων της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση, με την οποία κρίθηκε ένοχη η τότε δήμαρχος και άλλα 8 άτομα, ενώ αθωώθηκαν η Ρ. Δούρου και άλλοι 12 κατηγορούμενοι.

«Η ετυμηγορία του ποινικού δικαστηρίου απέδειξε ότι όλοι οι διευθύνοντες στις καίριες θέσεις του Δημοσίου, οι υπεύθυνοι της Aντιπεριφέρειας, η ίδια η πρώην δήμαρχος, οι υπεύθυνοι της πολεοδομίας όφειλαν και μπορούσαν να έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα» είπε ο κ. Στυλόπουλος.

«Η κα. Δούρου υπήρξε την περίοδο εκείνη υπεύθυνη περιφερειάρχης της περιοχής. Ωστόσο, η κα περιφερειάρχης, όπως απέδειξε στην ποινική διαδικασία είχε εκχωρήσει πλήρως τις αντίστοιχες αρμοδιότητές της στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες. Αυτοί οι δύο αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες όφειλαν και μπορούσαν να αναλάβουν συγκεκριμένα μέτρα, δεν το έπραξαν και γι’ αυτό κρίθηκαν ένοχοι με βάση τη χθεσινή ετυμηγορία» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ανέφερε, επίσης, ότι «υπεύθυνη ήταν και η τότε δήμαρχος, ο υπεύθυνος της Πολεοδομίας Ελευσίνας και άλλοι προϊστάμενοι των αντίστοιχων αρχών».

Όπως είπε ο Επαμεινώνδας Στυλόπουλος, οι ποινές ενδεχομένως θα ανακοινωθούν ενδεχομένως στην επόμενη συνεδρίαση, στις 3 Ιουλίου.

Τ.Σ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση