Γ. Ρόρρης για Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα: Ολοκλήρωσε το έργο της και πραγματοποίησε το όνειρό της

Για τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης που υπήρξε ένας από τους αγαπημένους της μαθητές.

Όπως είπε «εγώ θα έλεγα ότι ολοκλήρωσε το έργο της και πραγματοποίησε το όνειρό της που ήταν η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης, τα εγκαίνια του νέου κτηρίου και η ετοιμασία της δεύτερης περιοδικής έκθεσης που αφορά τον Κωνσταντίνο Παρθένη και την οποία επρόκειτο να εγκαινιάσει την προσεχή Δευτέρα. Θα έλεγε κανείς ότι σα να θέλησε η μοίρα να φύγει από τη ζωή ούσα διευθύντρια της Πινακοθήκης δηλαδή επί των επάλξεων».

Όπως είπε ο κ. Ρόρρης που υπήρξε μαθητής της στην ΑΣΚΤ για πέντε χρόνια «έχω ακόμα ζωντανές τις εικόνες από το αμφιθέατρο όπου γίνονταν τότε τα θεωρητικά μαθήματα, στο Πολυτεχνείο, ήταν γεμάτο μέχρι τα τελευταία έδρανα. Η Μαρίνα θα έλεγε κανείς είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια παράξενη βιωματική σχέση, σα να να ήταν παρούσα κατά την περίοδο της Αναγέννησης στην Φλωρεντία και μας μίλαγε λες και περπατούσαμε στους δρόμους της Φλωρεντίας κι επισκεπτόμασταν την τάδε εκκλησία κοκ. Γινόταν ανάλυση των έργων και θα έλεγε κανείς ότι όποιος διδάχθηκε το μάθημα, όποια στιγμή επισκεφθεί τη Φλωρεντία θα τη θυμηθεί».

Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr