Στη Βουλή το διεθνές συνέδριο «Ψηφιακή Τεχνολογία και προκλήσεις της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»

«Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δημιούργημα της βιομηχανικής εποχής δεν έχει ξεπεραστεί αλλά πρέπει να βρει τρόπους μετα- βιομηχανικής προσαρμογής στο περιβάλλον της τεχνολογικής ανάπτυξης», επισημαίνει ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ενημερώνοντας ότι στη Βουλή των Ελλήνων στις 6 το απόγευμα ανοίγει η μεγάλη συζήτηση για την σύγχρονη διακυβέρνηση.

Από την εκπομπή «Συνδέσεις», ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  επισημαίνει ότι  «η Ελλάδα είναι μέλος του ανεπτυγμένου κόσμου και πρέπει να μετέχουμε ισότιμα στη διαδικασία».

Στο συνέδριο συμμετέχουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια της Κύπρου, της Εσθονίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. 

Στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και στην αγγλική γλώσσα θα διεξαχθεί το διεθνές συνέδριο και θα συνεχιστεί για μια ημέρα στο Ναύπλιο, ενώ θα μεταδίδεται livestreaming από το Κανάλι της Βουλής.

Πληροφορίες: «Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων με θέμα: Ψηφιακή Τεχνολογία και προκλήσεις της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση