Καύσιμα: Έρχονται νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις – Τι είπε ο Οικονόμου

Νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε, το επομενο διάστημα -χωρίς να προσδιορίσει πότε- θα υπάρξουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ακρίβεια στα καύσιμα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν απέχουμε πολύ από την ώρα που θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

«Ψάχνουμε λύση για την ακρίβεια στα καύσιμα, εκεί που ο κόσμος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον Σκάι, τονίζοντας πως παράλληλα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα πρατήρια και «πέφτουν» τσουχτερά πρόστιμα.

«Με ό,τι δυνατότητα υπάρχει, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του κόσμου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο αβοήθητο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας» είπε.

Πλεόνασμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα νέο πλεόνασμα που φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ. Κληθείς να απαντήσει για το πώς θα βοηθήσει η κυβέρνηση την κοινωνία και πώς θα κατανεμηθεί το νέο δημοσιονομικό περιθώριο, ο κ. Οικονόμου είπε, επίσης, πως «όλο αυτό το διάστημα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, με αύξηση του εισοδήματος και μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ό,τι επιπλέον δυνατότητα υπάρχει, έχει αποδείξει ο Μητσοτάκης πως ό,τι πετυχαίνει η οικονομική πολιτική γίνεται κοινωνικό μέρισμα».

Πρόσθεσε δε,  ότι από 1η Ιουλίου που αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής θα έρθει ακόμη μεγαλύτερη μείωση στους λογαριασμούς, ρεύματος, που θα την δούμε στην τσέπη μας.

Αφήστε μια απάντηση