Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μέχρι το Σάββατο το πρόωρο μελτέμι στο Αιγαίο

Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα θα παραμείνει το ενισχυμένο πρόωρο μελτέμι στο Αιγαίο που φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από το βράδυ του Σαββάτου σταδιακά θα εξασθενήσει. Λίγες οι μεσημεριανές μπόρες σήμερα και αύριο και μόνο σε ορεινές περιοχές. Ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος την Κυριακή θα φτάσει στη δυτική Στερεά τους 37 με 38 βαθμούς.

Θα είναι η πιο ζεστή ημέρα για τις επόμενες 10 ημέρες . Την Δευτέρα και κυρίως από Τρίτη αναμένεται έντονη αστάθεια, μεσημεριανές απογευματινές μπόρες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Tην Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις μεσημ-βρινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση