Ν. Σαντορινιός: Με εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Κω

 

«H κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει αν έχει σχέδιο για την μόνιμη κάλυψη των αναγκών ή θα έχουμε εποχική υγεία στο νησί, όπου τους χειμερινούς μήνες οι πολίτες θα εγκαταλείπονται στην μοίρα τους», τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου  και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, επικρίνοντας ως προεκλογική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε λέξη να πει για την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της Κω στο νοσοκομείο της Πατρίδας του Ιπποκράτη, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, παρέπεμψε σε μελλοντικές λύσεις και σε ολιγοήμερες αποσπάσεις γιατρών κάθε καλοκαίρι από άλλα νοσοκομεία με αντίτιμο αφορολόγητο επίδομα και τα υφιστάμενα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: .Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε τα πάντα στο μέλλον, σκεπάζοντας τα προβλήματα του νοσοκομείου με ανακοίνωση για ανέγερση νέου κτιρίου, χωρίς μελέτες, αφού τρία χρόνια «δεν πρόλαβαν» να χαράξουν μολυβιά, χωρίς σαφές πλαίσιο χρηματοδότησης, σε μια προσωπική πολιτική εξαγγελιών με προεκλογικό άρωμα.

Σαν να μη ζούνε άνθρωποι στα νησιά μας τον υπόλοιπο χρόνο.

Είναι προσβλητικό για τους Κώους να ακούγεται από τα χείλη Υπουργού ότι θα «έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Οι πολίτες της Κω να είναι βέβαιοι ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι αυτή που θα κατασκευάσει το νέο νοσοκομείο, όπως είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε τη διαδικασία χρηματοδοτώντας τη μελέτη που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2019, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για την παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου για την ανέγερση νέου νοσοκομείου».

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση