Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ennio Morriccone από τους Ensemble Le Muse στο Faliro Summer Theater

Η βραβευμένη γυναικεία ορχήστρα από την Ιταλία Ensemble Le Muse επιστρέφει για μια μια μοναδική βραδιά, γεμάτη μελωδίες, αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του 20ου αιώνα Ennio Morriccone την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Faliro Summer Theater.

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όσκαρ, έχει επίσης τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Χρυσός Λέων για Ζωή και Βραβείο Μουσικής Polar. Μάλιστα, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Υπήρξε ο κορυφαίος κινηματογραφικός συνθέτης του 20ου αιώνα, συνθέτοντας μουσική για μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως «Για μια χούφτα δολάρια», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Σάκκο και Βαντζέτι», «Κάποτε στην Αμερική», «Σινεμά ο Παράδεισος», «Η Αποστολή», «Οι μισητοί Οκτώ» και άλλες πολλές. Τα κινηματογραφικά αυτά αποσπάσματα θα προβληθούν σε οθόνη πάνω στη σκηνή.

Μια παράσταση που αποτελεί ένα αξεπέραστο ταξίδι στην τέχνη ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες του εικοστού αιώνα.

Ορχηστρικός πρωταγωνιστής της θα είναι το αναγνωρισμένου κύρους Ensemble Le Muse, το οποίο είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική αριστεία στα εγκαίνια του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δύο αξέχαστες συναυλίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Έλαβε μάλιστα κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο θέατρο Mohamed V στο Ραμπάτ στο Μαρόκο, την Υψηλή Πατρώνα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση.

Λίγα λόγια για τους Ensemble Le Muse

Οι Ensemble Le Muse προέρχονται από την φημισμένη ορχήστρα “Rondo Veneziano” και είναι ένα εξ ολοκλήρου γυναικείο σύνολο μουσικών που αναπτύχθηκαν καλλιτεχνικά σε εθνικές και διεθνείς ορχήστρες.

Εναλλάσσουν τη συναυλιακή τους καριέρα με διδασκαλία σε ιταλικές μουσικές ακαδημίες και μουσικά σχολεία. Το σχήμα αποτελείται από κλασικούς μουσικούς, με σκοπό την αντήχηση ήχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό θέμα του Morricone, και από την τραγουδίστρια Angelica De Paoli. Κατευθύνεται από τον μαέστρο, διευθυντή και ιδρυτή της ορχήστρας Andrea Albertini.

Πληροφορίες

Ennio Morriccone by Ensemble Le Muse

Πότε: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πού: FALIRO SUMMER THEATER (Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, 10445).

Ώρα έναρξης: 21:30

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

VIP: 35€
Α Ζώνη: 30€
Β Ζώνη: 25€
Γ Ζώνη: 20€
Δ Ζώνη: 15€

Για προπώληση εισιτηρίων δείτε εδώ 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109213310

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr