Συνάντηση της ΠτΔ με πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αντιπροσωπεία του CSU

Oι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αλλά και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βαυαρίας στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, δεδομένων και των ιστορικών σχέσεων της χώρας μας με την περιοχή της Βαυαρίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, τον αντιπρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου, Καρλ Φέλλερ, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), Τόμας Κρόιτσερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, τέθηκε ο εν εξελίξει πόλεμος στην Ουκρανία και οι αλυσιδωτές συνέπειες που προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία, όπως η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική απειλή και το κύμα ακρίβειας.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας Dr. Markus Soder, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας Karl Freller και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Βαυαρίας Thomas Kreuzer, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι σύνθετες προκλήσεις και οι ευρωπαϊκοί λαοί να βγουν ενωμένοι και από αυτήν την κρίση.

Σχετική είδηση: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ επικεφαλής βουλευτών του CSU στην Αθήνα

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση