Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: «Πρόβα» καλοκαιριού με άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες

Λίγες τοπικές μπόρες αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, κυρίως σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Γιαννόπουλο Παναγιώτη. Στις περισσότερες όμως περιοχές ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Το βράδυ και νωρίς το πρωί της Παρασκευής τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Κρήτη. Η θερμοκρασία λίγο ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες. Η ανοιξιάτικη αστάθεια, με τις τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται ότι θα ενταθεί στα ηπειρωτικά το Σάββατο και την Κυριακή. Την Κυριακή αρκετές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και όχι μόνο σε ορεινές περιοχές.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελο-ποννήσου. Στη νότια νησιωτική χώρα βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο τοπικά 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 26 με 27 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 28 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευ-ματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση