Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Περισσότερη η ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο, πολύ λίγες οι βροχές (video)

Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ελάχιστες βροχές, κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, χωρίς προβλήματα ανέμων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Με παρόμοιο καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα.

Το Σάββατο  περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα  και λίγες βροχές κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι ανατολικοί 4 με 6 και στη  νότια Πελοπόννησο 7 μποφόρ, θα φέρουν σκόνη στα δυτικά και τα νότια, βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική και τη νότια Ελλάδα  τους 25 βαθμούς, έως 21 με 23 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας χώρας. Οι ανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ, θα διατηρήσουν τη σκόνη στα δυτικά και τα νότια, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση