Μειώσεις στο ρεύμα: Πώς θα υπολογίσετε το ποσό της επιστροφής

«Η αναδρομικότητα για τους προηγούμενους μήνες ισχύει για την 1η κατοικία», δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ μιλώντας για το μέτρο στήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Υπενθύμισε ότι η αναδρομικότητα ξεκινά από τον Δεκέμβριο του ’21 και φτάνει μέχρι το Μάιο του ’22 και ότι σ’ αυτήν την περίοδο, όσοι είχαν καταναλώσεις άνω των 300 KW/h θα δουν επιστροφή και πιστωτικά ποσά.

Η κ. Μαννέ επεσήμανε ότι για τα υπόλοιπα ακίνητα «βλέπουμε από το μήνα Μάιο και τις νέες εξαγγελίες και νέες επιδοτήσεις, όταν η επιδότηση θα είναι της τάξης του 50% για το κόστος της κιλοβατώρας άνω των 300 kw/h. Το μέτρο θα ισχύσει για Μάιο και για Ιούνιο και δεν θα εξαιρείται η οποιαδήποτε δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία ή οι ενοικιαστές.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά τιμολόγια στα οποία υπήρχε πολύ μεγάλο θέμα καθώς όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη ήταν και η προσαύξηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, η επιδότηση αφορά τις 170 mwh και καλύπτει το 70% του συνόλου της ρήτρας. Αφορά δε 1.250.000 επιχειρήσεις, μιλάμε δηλαδή για το σύνολο των κλάδων.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση