Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Μπόρες στα ορεινά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Επιμένουν οι απογευματινές μπόρες στα ορεινά, με τη θερμοκρασία όμως να ανεβαίνει λίγο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Κατά διαστήματα θα επικρατεί και αρκετή ηλιοφάνεια με τους βοριάδες επικρατέστερους ανέμους.

Την Τετάρτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το μεσημέρι και το απόγευμα και σε ορεινές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά  με πιθανές τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση