H ΠΟΕΔΗΝ για τους συμβασιούχους του ΕΣΥ και την Πρωτομαγιά

Στο διεκδικητικό της πλαίσιο έχει εντάξει η ΠΟΕΔΗΝ το θέμα της παραμονής των συμβασιούχων του ΕΣΥ και το συνδέει και με την εργατική Πρωτομαγιά.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση για 2η φορά τον τελευταίο χρόνο απολύει συμβασιούχους του ΕΣΥ, κάτι που καμία άλλη κυβέρνησηδεν έχει κάνει από το 2013 και μετά!!

Την 1η φορά δεν ανανέωσε συμβάσεις επικουρικού προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούσε να εργαστεί κανονικά με 2 rapid tests την εβδομάδα, όπως και όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας προληπτικοί έλεγχοι που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να γίνονται σε όλο ανεξαιρέτως το υγειονομικό προσωπικό, τη στιγμή που όλοι κολλάνε και όλοι μεταδίδουν.

Ο εμβολιασμός δε μπορεί να αποτελεί ούτε τιμωρία, ούτε εκφοβισμό, ούτε επιβράβευση. Η κυβέρνηση όχι απλά εκβιάζει και τιμωρεί, αλλά εντελώς προσχηματικά χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό για να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο των απολύσεων στο δημόσιο.
Δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι τον Απρίλιο (αναστολές, συνταξιοδοτήσεις, νοσήσεις). Το ελάχιστο προσωπικό που εργάζεται είναι τσακισμένο από την κούραση».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης με αφορμή την Πρωτομαγιά, επισημαίνει: «Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με ένα μισθό που συρρικνώθηκε περισσότερο από 30% την προηγούμενη δωδεκαετία, ενώ αυξάνονται η εντατικοποίηση, οι συνεχείς εφημερίες και βάρδιες, οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας.
Απαιτούμε:
• Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Άρση των αναστολών εργασίας
• Όχι ΣΤΟ «ΝέοΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων-επιχειρήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
• Ένταξη όλου του υγειονομικού προσωπικού στα ΒΑΕ».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση