Τριήμερο Πρωτομαγιάς: Απόδραση των εκδρομέων με κάθε μέσο

Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, εγκαταλείποντας την Αθήνα με κάθε μέσο. Εθνικές οδοί αλλά και τα λιμάνια της Αττικής, είχαν και πάλι την τιμητική τους, ενώ οι αριθμοί δείχνουν πως οι περισσότεροι από τους μισούς παρέτειναν τις διακοπές του Πάσχα.

Από Πειραιά αναχώρησαν 16 δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Από Αργοσαρωνικό 27 δρομολόγια για Πόρο, Αίγινα και Αγκίστρι. Από το λιμάνι της Ραφήνας 5 για Κυκλάδες και 4 για Μαρμάρι, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου αναχώρησαν 9 πλοία για Κύθνο και Τζιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 43.104 αυτοκίνητα (21.980 από την Αθηνών-Κορίνθου και 21.124 από την Αθηνών -Λαμίας).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες παρέτειναν τις διακοπές τους καθώς μέχρι και Κυριακή του Πάσχα έφυγαν 55.000 επιβάτες ενώ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη είχαν επιστρέψει 27.000, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς για την Πρωτομαγιά είναι η Πάρος. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού έφτασε το Πάσχα στο 80% – 90%. «Βλέποντας το Πάσχα που πραγματικά είχαμε πάρα πολύ κόσμο αυτό δείχνει ότι και το καλοκαίρι στο νησί μας την Πάρο θα πάει πάρα πολύ καλά» εκτιμά ο δήμαρχος τοη νησιού, Μάρκος Κωβαίος.

Η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται από Τρίτη 3 Μαΐου.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση