Μ. Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους – «Μην ανησυχείτε» είπε στους γονείς για την ηπατίτιδα στα παιδιά

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, για τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία. Τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, είπε αρχικά η Μίνα Γκάγκα η οποία και τόνισε ότι εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά στην οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά η κ. Γκάγκα συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία».

«Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι» τόνισε.

Σχετικά με την πρόληψη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και το πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά που έχουν παρατηρηθεί στον κόσμο δεν συνδέονται το ένα με το άλλο για αυτό και καθησύχασε τους γονείς να μην φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν ή να δουν φίλους».

«Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο» κατέληξε. «Θα ήθελα να μην ανησυχείτε».

Διαβάστε επίσης: Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Τα CDC καλούν τους γιατρούς να αναφέρουν ύποπτα κρούσματα – Ψάχνουν την προέλευση

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση