Αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αθωωτική απόφαση για την τέφρα της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει αν θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο για υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Κοζάνης τρία διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για το περιβάλλον, Χαράλαμπος Μωυσίδης, άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας με την οποία ομόφωνα κρίθηκαν αθώοι δυο πρώην διευθυντές του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ ενώ απαλλάχθηκε ακόμη ένας κατηγορούμενος, λόγω παραγραφής.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο σκεπτικό της αναίρεσης του επικαλείται έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της επίμαχης εφετειακής απόφασης.

Πρωτόδικα, στους κατηγορούμενους είχαν επιβληθεί ποινές από 8 έως 18 μηνών. Στα στελέχη της ΔΕΗ είχε αποδοθεί υπαιτιότητα για τις υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό των κοινοτήτων, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Ακρινής της Κοζάνης, που φέρονται ότι προέρχονταν από την παραγόμενη τέφρα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου, που απέχει περίπου 15 χλμ. βορειοανατολικά της Κοζάνης. Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μετά από μηνύσεις είχαν καταθέσει το 2013 οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση