“Η γυναίκα της Ζάκυνθος” του Διονύσιου Σολωμού στο θέατρο Σοφούλη

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, “Η γυναίκα της Ζάκυνθος” του Διονύσιου Σολωμού, που ενθουσίασε και υμνήθηκε από το κοινό και την κριτική στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2013, επανέρχεται με την έξοχη ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια στο Θέατρο Σοφούλη, για δύο μόνο παραστάσεις στις 7 και 8 Μαΐου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα φοβικά αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε κάποιες Γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή της ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους. Γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο και απογοήτευση στον Ποιητή που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες.

Μ’ αυτό το έργο του όμως λυτρώθηκε, γιατί ανίχνευσε το δικό του αίσθημα του φόβου για το «κακό», και φέρνοντας στο φως τις πραγματικές αιτίες του φόβου, μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και εθνικής αυτογνωσίας.

*Το κείμενο της παράστασης είναι ειλημμένο κυρίως από την εκδοτική παρουσίαση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Δημήτρη Δημηρούλη.

Συντελεστές

Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία–Σκηνοθεσία: Δήμος ΑβδελιώδηςΕρμηνεύει η Κατερίνα ΓκατζόγιαΦωνή Ιερομόναχου: Δήμος ΑβδελιώδηςΜουσική Σύνθεση: Βαγγέλης ΓιαννάκηςΣχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης ΠατσόγλουΣχεδιασμός φωτισμών: Δ. ΑβδελιώδηςΧειριστής Ήχου – Φώτων: Νίκος ΕπίσκοποςΒοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

ΠαραστάσειςΣάββατο 7 Μαΐου στις 21.00, Κυριακή 8 Μαΐου στις 20.00Εισιτήρια: Προπώληση: 12 ευρώ (viva.gr)Ταμείο: 15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (ΑμεΑ, καθηγητές, άνω των 65, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων). Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310423925ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, ΚαλαμαριάΠΡΟΣΒΑΣΗΟΑΣΘ (Λεωφορείο)Γραμμή 5, Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη, Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

www.ertnews.gr

Εύα Κουσιοπούλου