Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Πάσχα – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Άρχισε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.  Με τις βαλίτσες ανά χείρας εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα κατά χιλιάδες, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, για να περάσουν τις Άγιες ημέρες στην ύπαιθρο. Η κίνηση είναι αυξημένη στα λιμάνια, τους σταθμούς των ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια. Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία, με την επιβατική κίνηση να έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Μόνο χθες Μεγάλη Τρίτη έφυγαν 13.000 ταξιδιώτες ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν αναχωρήσει 3.000. Αυξημένη είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς και στα ΚΤΕΛ.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι ιδιαίτερα αυξημένη και έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.188 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.167 πέρσι. Τη Μεγάλη Τρίτη 10.927 από 2.960 που είχαν αναχωρήσει πέρσι.

Επιπλέον δρομολόγια πλοίων έχουν οριστεί ενόψει του Πάσχα. Για σήμερα 20/4 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια πλοίων, 13 από τη Ραφήνα και επτά από το Λαύριο.

Τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα 100%, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των οδηγών. Συνίσταται οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι μία ώρα νωρίτερα στο λιμάνι, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη, Μαίρη Σκανδάλη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση