Σ. Φάμελλος στο Πρώτο: Ο κ. Χατζηδάκης είχε δεσμευτεί ότι θα είναι φθηνότερο το ρεύμα και τώρα η τιμή του είναι τριπλάσια (audio)

«Ό,τι και αν προσπαθούν να πουν ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά τι βλέπουν στην τσέπη τους και τι βλέπουν στους λογαριασμούς που έρχονται στο σπίτι τους. Έρχονται λογαριασμοί τριπλάσιοι από αυτούς που έπαιρναν πριν. Όμως ο κ.Χατζηδάκης ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και  Ενέργειας όταν υποσχόταν ότι ο ανταγωνισμός θα λύσει τα προβλήματα και θα κατεβάσει τις τιμές. Είχε δεσμευτεί ότι θα είναι φθηνότερο το ρεύμα και τώρα η τιμή του είναι τριπλάσια».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής, τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχολίασε τα όσα είπε ο υπουργός Εργασίας στον σταθμό μας ότι υπάρχουν άλλες 14χώρες στην Ευρώπη που έχουν πιο ακριβό ρεύμα από την Ελλάδα.

«Μπήκα το πρωί στην επίσημη σελίδα της ΡΑΕ. Η Ελλάδα σήμερα ότι απλά είναι πρώτη στη χονδρεμπορική τιμή ενέργειας με 255,95 ευρώ τη μεγαβατώρα. Ας μας πει ο κ. Χατζηδάκης που βρήκε τα στοιχεία του. Δεύτερη είναι η Ιταλία με 175,93 ευρώ. Δηλαδή είναι 45% ακριβότερη η Ελλάδα από τη δεύτερη χώρα», επισήμανε.

«Ο πολίτης ξέρει τι πληρώνει, ξέρει ότι στη χώρα μας έχουμε αισχροκέρδεια στο ρεύμα με ευθύνη της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο. Η ρήτρα Αναπροσαρμογής εφαρμόζεται από τις 5 Αυγούστου. Και οι επιδοτήσεις που δίνει η κυβέρνηση είναι λεφτά των πολιτών και επιδοτούν την αισχροκέρδεια, δεν μειώνουν την τιμή. Χρηματοδοτούν αυτόν που την πουλάει ακριβά, πάλι στο καρτέλ ενέργειας καταλήγουν οι επιδοτήσεις. Ο κ. Χατζηδάκης ιδιωτικοποίησε, ξεπούλησε τη ΔΕΗ για να συμμετέχει και η ΔΕΗ στο παιχνίδι των τιμών σε βάρος των καταναλωτών, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

 

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας
image}

Αφήστε μια απάντηση