Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ψύχρα και βροχές την Μ. Τρίτη – Επάνοδος της Άνοιξης από την Μ. Τετάρτη (video)

Συνεχίζονται και την Μ. Τρίτη οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές πάντως και τα χιόνια στα ορεινά μες την ημέρα θα σταματήσουν. Από την Μ. Τεταρτη ο καιρός θα λάβει ξανά ανοιξιάτικη υφή και το Πάσχα θα εορταστεί με 25 βαθμούς τοπικά.

Την Μ. Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη χώρα με παροδικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις  4 με 6 μποφόρ.

H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα τους 15 βαθμούς, έως 17 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πιθανές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Την Μ. Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε αρκετή συννεφιά με λίγες παροδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο παντού και θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση