Υπεύθυνος Τουρισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Πρώτο: 20% πάνω οι κρατήσεις από Βρετανούς το καλοκαίρι του 2021 σε σχέση με το 2019 (audio)

«Όλα τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει στην Κέρκυρα, για εμάς η σεζόν άρχισε 27 Μαρτίου, επομένως για το Πάσχα έχει ακόμη και θα έχει κλίνες για όλα τα βαλάντια καθώς είναι χιλιάδες τα ξενοδοχεία» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο τουριστικός πράκτορας Κέρκυρας, ο αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού και υπεύθυνος Τουρισμού στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας Βασίλης Καλούδης.

Ήδη η Κέρκυρα έχει πάρα πολύ κόσμο, γεγονός στο οποίο έχουν συμβάλει πολύ οι εταιρείες χαμηλού κόστους, γιατί υπάρχουν καθημερινά πάρα πολλές πτήσεις περίπου 20-30, ανέφερε ο  κ. Καλούδης, ενώ πολύ ευοίωνο προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα ειδικά από την Βρετανία οι κρατήσεις τουριστών παρουσιάζουν 20% αύξηση σε σχέση με το 2019, με αυξητικές τάσεις, σύμφωνα με τον ίδιο.


Το airbnb καταγράφει μια άνοδο 300% την τελευταία 5ετία, υπογράμμισε ο κ. Καλούδης ενώ πρόσθεσε ότι και τα ξενοδοχεία πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η Κέρκυρα έχει το πλεονέκτημα ότι έχει πολλά νέα 5αστερα ξενοδοχεία και μεγάλα συγκροτήματα. «Το airbnb αφήνει πολλά λεφτά γιατί κινείται όλος ο εμπορικός κόσμος καθώς οι τουρίστες που τα επιλέγουν ανήκουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και 70 ετών που θέλουν την ησυχία τους και βρίσκουν στα airbnb πολύ καλή ποιότητα» συμπλήρωσε.

 

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση