Συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο «Της ψυχής το παρακάτω» στο Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή την Τετάρτη 25 Μαΐου στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κυρίως όμως στις καρδιές όλων. Ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας και κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων.

Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την πολυτραγουδισμένη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την απώλεια του αξέχαστου καλλιτέχνη, που ερμήνευσε πιο πολύ από κάθε άλλον τραγούδια για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 25 Μαΐου στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μπάμπης Στόκας κι ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που συνόδευε τον Δημήτρη Μητροπάνο, θα σταθούν στη μέση της σκηνής, θα αναλάβουν το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο, που με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζαν μιλούσε πάντα στην ψυχή.

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: 1. Πέγκυ Ζήνα2. Στέφανος Κορκολής3. Μίλτος Πασχαλίδης4. Αντώνης Ρέμος5. Γιώργος Σαμπάνης6. Μπάμπης Στόκας 7. Κώστας ΤριανταφυλλίδηςΗ ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου:Γιώργος Κατσίκας – ΤύμπαναΔημήτρης Ντούτσουλης – ΜπάσοΝτίνος Χατζηιορδάνου – ΑκορντεόνΑνδρἐας Τράπαλης – ΒιολίΓιάννης Κυφωνίδης – ΠιάνοΧρήστος Περτσινίδης – Ηλεκτρική κιθάραΓιάννης Σινάνης – ΜπουζούκιΜάκης Πελέκας – ΜπουζούκιΓιάννης Παπαζαχαριάκης – ΚιθάραΠαρουσίαση – Σκηνοθεσία – ΕπιμέλειαΙεροκλής ΜηχαηλίδηςΚαλλιτεχνική ΕπιμέλειαΓιάννης ΠαπαζαχαριάκηςΗχοληψίαΔημήτρης ΕυαγγελάτοςΠαραγωγή(Traverso Production) Βασίλης Μητρόπουλος Γενικές ΠληροφορίεςΣυναυλία: Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, Γήπεδο Κλεάνθης ΒικελίδηςΈναρξη συναυλίας: 21.00Οι πόρτες ανοίγουν στις: 18.00Τιμές εισιτηρίωνΓενική είσοδος: 15 ευρώ Τα πρώτα 1.000 εισιτήρια: 12 ευρώΠαιδιά έως 7 ετών, ΑμΕΑ: Δωρεάν είσοδοςΈναρξη προπώλησης: Πέμπτη 14 Απριλίου 2022Προπώληση ΕισιτηρίωνΤηλεφωνικά; 21 0 7234567Online: www.ticketservices.gr

  • Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα βρίσκονται σε ισχύ κατά την ημέρα πραγματοποίησης της συναυλίας.
  • Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά με τη συνοδεία κηδεμόνα ή άλλου ενήλικα εξουσιοδοτημένου από τον κηδεμόνα.

www.ertnews.gr

Μαρία Καλτσίδη