Τριάντα ημέρες στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας – Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Κ. Αντωνιάδη, μιλάει για το δράμα των προσφύγων (video)

Για σχεδόν ένα μήνα βρέθηκε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας, μεταδίδοντας τον πόνο και την απόγνωση των εκτοπισμένων του πολέμου. Για όσα συνταρακτικά βίωσε στα πρόχειρα καμπ των Oυκρανών προσφύγων όπου εκατοντάδες γυναικόπαιδα διαμένουν προσωρινα, αναζητώντας την ασφάλεια από τη φρίκη του πολέμου, μίλησε στην εκπομπή «με νέα ματιά».

«Την πρώτη ημέρα που πήγα είχαν περάσει (τα σύνορα) 95.000 άνθρωποι. Τρεις ημέρες μετά είχαν περάσει 145.000 άνθρωποι», δήλωσε η Κάτια Αντωνιάδη, επισημαίνοντας ότι στην Πολωνία έχουν περάσει από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 2,5 εκατ. πρόσφυγες.

«Αυτό που είδαμε στην Πολωνία ήταν μια πολύ καλή οργάνωση από τους δήμους και την τοπική κυβέρνηση. Ήταν εντυπωσιακό αν λάβει κανείς υπόψη την σκληρή πολιτική για τους πρόσφυγες που έχει ασκήσει η Πολωνία», δήλωσε κάνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη μνεία στους 1.000 και πλέον εθελοντές που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σύνορα της χώρας που δέχθηκε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής ροής.

Πηγή: Με νέα Ματιά | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση