Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άνοιξης συνέχεια, με ανεβασμένες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα (video)

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η Τετάρτη, πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, με αρκετές βροχές περιμένουμε την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη  περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα,  με μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6  μποφόρ, σταδιακά και από τα δυτικά θα επικρατήσει νοτιάς που  θα φέρει σκόνη κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Την Πέμπτη αρκετές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα, για λίγο τοπικά και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι έως 6 μποφόρ, θα διατηρήσουν τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, σταδιακά και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, έως 23 με 25 στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση