Ίλον Μασκ: Ποια ήταν η πρώτη του δημοσκόπηση ως ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, Ίλον Μασκ, ανάρτησε χθες (04/04) μία δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες, αν επιθυμούν ένα πλήκτρο για την επεξεργασία (edit) περιεχομένου στο αναφερόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσκόπηση αυτή ενεργοποιήθηκε μετά την αποκάλυψη από τον Μασκ για την αγορά ποσοστού 9,2% του Twitter. Με την κίνηση αυτή, ο ίδιος έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter.

«Επιθυμείτε ένα πλήκτρο επεξεργασίας;» ρώτησε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

Απαντώντας στην ανάρτηση του Μασκ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι συνέπειες από τη δημοσκόπηση αυτή θα είναι σημαντικές. «Παρακαλώ ψηφίστε προσεχτικά», τόνισε ο ίδιος.

 

Την 1η Απριλίου το Twitter ανάρτησε ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του, ανακοινώνοντας ότι εργάζεται για τη «λειτουργία επεξεργασίας» που περιμένουν εδώ και πολύ καιρό οι χρήστες του. Σε ερώτηση για το αν η ανάρτησή της αυτή ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, η εταιρία είχε απαντήσει: «Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε ή να το αρνηθούμε, αλλά ενδέχεται να επεξεργαστούμε την ανάρτησή μας αργότερα».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει πάνω από 80 εκατομμύρια ακολούθους, χρησιμοποιεί το Twitter για να κάνει αρκετές ανακοινώσεις. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, έχει επικρίνει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και τις πολιτικές της, λέγοντας ότι η εταιρεία υπονομεύει τη δημοκρατία, καθώς δεν τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

«Η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πιστεύετε ότι το Twitter τηρεί αυστηρά αυτή την αρχή;», έγραψε στο Twitter στις 25 Μαρτίου.

Την επόμενη μέρα, έκανε μια άλλη ανάρτηση στην οποία ρώτησε τους ακολούθους του εάν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NDTV

 

www.ertnews.gr

Εύη Τσιριγωτάκη