Παρέμβαση του ΜεΡΑ25 για τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα

Στο θέμα των προσφύγων που φιλοξενούνται στο καμπ του Ελαιώνα, αναφέρθηκε το ΜεΡΑ25.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης: «Η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” καταγγέλλει ότι σήμερα μετακινήθηκε σημαντικός αριθμός προσφύγων από τον Ελαιώνα στο Σχιστό -μιλά για 71 ανθρώπους- ως πρώτο βήμα μέχρι το κλείσιμο του στρατοπέδου που σχεδιάζουν Δήμος και υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέχρι τον Ιούνιο.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που μετακινήθηκαν σήμερα καταγγέλλεται ότι είναι και 19 παιδιά. Μαθητές. Πάνω από 300 παιδιά ζουν στον Ελαιώνα. Πολλά από αυτά είχαν κάνει βήματα ένταξης, είχαν καταφέρει να παρακολουθούν το σχολείο.

Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά; Αληθεύει πως όταν ρωτήθηκαν χθες ο διοικητής και η συντονίστρια εκπαίδευσης, στη διάρκεια διαβήματος από δημοτικούς συμβούλους και εκπαιδευτικούς στον Ελαιώνα, πού πήγαν οι πρώτοι μαθητές που μετακινήθηκαν, η απάντηση ήταν “δεν ξέρουμε, αυτό αφορά τη δομή του Σχιστού”; “Χάθηκαν” αυτά τα παιδιά; Είναι ή δεν είναι στο σχολείο; Ξέρει κανείς;

Τριάντα οργανώσεις με χθεσινό τους κείμενο λένε ότι η επικείμενη αλλαγή τόπου κατοικίας των παιδιών, κινδυνεύει να τα “πετάξει” εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Καλούν ακόμα την κυβέρνηση να μη στερηθούν τα παιδιά το σχολείο και οι πρόσφυγες τη στέγη.

Πίσω από τις “συμβολικές” υποκριτικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τον Σαϊντού, ξέρουμε καλά ποιες είναι οι προθέσεις τους για όλους τους άλλους σαν τον Σαϊντού.

Καμία μετακίνηση πρόσφυγα από τον Ελαιώνα. Να γίνει ο χώρος κοινωνική δομή για αυτούς τους ανθρώπους και τα παιδιά τους. Να ανθίσει η ζωή».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση