Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένει η σκόνη στην ανατολική και τη νότια χώρα (video)

Η αφρικανική σκόνη βαθμιαία αύριο θα περιοριστεί στην ανατολική και τη νότια χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι, στο ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ τοπικά, με εξασθένηση μες την ημέρα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αρχικά θα παραμείνουν υψηλές, με σταδιακή όμως υποχώρηση από τη δυτική Ελλάδα.

H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 20 βαθμούς, έως 24 στην υπόλοιπη χώρα, στη βόρεια Κρήτη ακόμη και τους 26 με 27 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανές παροδικές λασποβροχες. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές ή τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Το Σάββατο η ατμόσφαιρα στη χώρα μας θα είναι καθαρή. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, πιθανώς ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση