Θάνατος παιδιών – Σ. Τσαντίρης: Δεν ξέρουμε την οδό χορήγησης της κεταμίνης στην 9χρονη

Η κεταμίνη υπάρχει και στο παρεμπόριο ως λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται σε εγκληματικές πράξεις γιατί εξουδετερώνει κάθε αντίσταση, προκαλεί αναισθησία και θάνατο σε μεγαλύτερες δόσεις, τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Είναι ουσία που μπορεί επίσης να κλαπεί και από νοσοκομείο ή φαρμακείο και ως προς τη χορήγησή της ανέφερε ότι ως υδατοδιαλυτή και λιποδιαλυτή  έχει ταχεία δράση ενδοφλέβια ή ενδομυικώς και βραδεία από το στόμα, ενώ σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί «και άλλοι τρόποι».

Τα 6 μιλιγκράμ σε παιδί είναι θανατηφόρα δόση αλλά πρέπει να ξέραμε την οδό χορήγησης, τόνισε.

Για την κατηγορούμενη ο ιατροδικαστής μίλησε για άτομο που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να είχε χορηγηθεί κεταμίνη και στα άλα δύο παιδιά ο κ. Τσαντίρης είπε ότι το ενδεχόμενο απομακρύνεται αλλα η τελική απάντηση αναμένεται από τους αρμόδιους εμπειρογνώμονες.

Εγώ επιμελήθηκα το περιστατικό το 20020 δύο χρόνια μετά την εξέταση της 3,5 ετών Μαλένας, με επαναξιλόγηση ευρημάτων, είπε ο κ. Τσαντίρης.

Νωρίτερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα ο ιατροδικαστής είχε επισημάνει ότι «ουσίες όπως η κεταμίνη, εκτός από την θανατηφόρα δράση τους αφήνουν κάποιες φορές κάποιες ουσίες και ένα αποτύπωμα σε κάποια όργανα-στόχους. Αν υπάρχει οργανικό εύρημα στην Τζωρτζίνα, που έχει καταγραφεί στην Μαλένα και οφείλεται σε βλάβη οργάνου-στόχου όπως στην Τζωρτζίνα, που είναι γεγονός ότι έχει λάβει αυτή την ουσία, τότε ανοίγει και ένας συσχετισμός που θα το κρίνουν οι αρμόδιοι που έχουν επιληφθεί».

Πηγή:ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση