Στρ. Μαυροειδάκος στο Πρώτο για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Θα υπάρξουν σίγουρα εξελίξεις τις επόμενες ημέρες – Η ΕΛΑΣ ψάχνει αδιάσειστα στοιχεία (audio)

Την προσωπική εκτίμηση τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σίγουρα εξελίξεις στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες πιέζεται η αστυνομία από τα ΜΜΕ και από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις, να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνει τίποτα η Ελληνική Αστυνομία αν δεν έχει στοιχεία ώστε να αποδείξει εάν υπάρχει εγκληματική ενέργεια ή όχι», ανέφερε.

«Διαβάζω ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, είναι κάθετος ότι έφραξαν σε ένα από τα παιδιά τους αεραγωγούς, οπότε επήλθε ασφυκτικός θάνατος. Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά. Αυτό που ξέρω είναι πως όταν καλείται το Ανθρωποκτονιών από την Εισαγγελία να διαλευκάνει μια υπόθεση τότε σε μεγάλο ποσοστό υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Από τη στιγμή που καλείται το Ανθρωποκτονιών να διαλευκάνει μια υπόθεση, να είστε σίγουροι ότι ψάχνουν αδιάσειστα στοιχεία για να οδηγήσουν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη ώστε να μην καταπέσει στο ακροατήριο», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαυροειδάκος, υπάρχουν σε εξέλιξη 2 έρευνες. «Η αστυνομική έρευνα από το Ανθρωποκτονιών και υπάρχει και μια άτυπη ομάδα ιατροδικαστών που θα δώσουν τις τοξικολογικές εξετάσεις σήμερα ή αύριο και τις ιστολογικές εξετάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα στην Εισαγγελία και στην ΕΛΑΣ, οι οποίοι και θα κρίνουν αν θα απαγγείλουν ή όχι κατηγορίες, σε όποιους ήταν κοντά στα παιδιά», επισήμανε.

«Για αυτό μας βλέπετε και εμείς επιφυλακτικούς. Η κοινή γνώμη ψιθυρίζει, καθώς είναι το θέμα των ημερών και όλοι “φωτογραφίζουν” κάποια άτομα. Για να υπάρξει όμως κατηγορητήριο από το Ανθρωποκτονιών προς συγκεκριμένους ανθρώπους, θα πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Για αυτό και υπάρχει καθυστέρηση, η οποία δεν οφείλεται στην αστυνομία», ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.


 

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας
image}

Αφήστε μια απάντηση