Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κρύο και χιόνια το επόμενο διήμερο – Άνοιξη από την Πέμπτη (video)

Περισσότερες οι βροχές και πυκνότερες οι χιονοπτώσεις αύριο στη χώρα. Το κρύο θα παραμείνει έντονο στα ανατολικά και τα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Από την Πέμπτη η έλευση της Άνοιξης είναι γεγονός.

Την Τρίτη σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, τοπικά στο αιγαίο, στην Κρήτη και από το μεσημέρι και στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές που θα περιορίζονται σταδιακά σε ορεινες-ημιορεινες περιοχές. Στην δυτική Ελλάδα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι  5 με 7 και στο Αιγαίο 8  μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, έως 10 με 12 στην υπόλοιπη χώρα με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις σταδιακά, με βροχές, πιθανή καταιγίδα και χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινες-ημιορεινες περιοχές. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 13  βαθμούς.

Την Τετάρτη τοπικές βροχές, λίγες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινα-ημιορεινα θα συνεχιστούν από την ανατολική Θεσσαλία και νοτιότερα με σταδιακή όμως εξασθένηση μες την ημέρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα επιμείνουν θυελλώδεις στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει και πάλι τους 15 με 16 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια έως 13 στην υπόλοιπη χώρα.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση