Δ. Μιχαηλίδου: «Συγκλονιστική δύναμη ψυχής» από δασκάλα της Μαριούπολης – Τα μέτρα για «προσωρινή πατρίδα»

Σε παράλληλη σύνδεση με την Πάτρα όπου φιλοξενείται δασκάλα από τη Μαριούπολη με τα τρία παιδιά της, η υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρεται στις ενέργειες της Ελλάδας και της Ευρώπης, ώστε να δοθεί «προσωρινή πατρίδα σε γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες». Την ίδια ώρα η 42χρονη Ναταλί προσπαθεί διαδικτυακά να εντοπίσει μαθητές της «για να μην τους εγκαταλείψει» και εγκωμιάζεται από την κ. Μιχαηλίδου για την «προσπάθειά να κρατήσει την ελπίδα της κανονικότητας και της πατρίδας».

Η παιδική προστασία είναι το πιο δύσκολο και είναι ενδεικτικό ότι  90.000 παιδιά στην Ουκρανία  διαμένουν σε δομές έναντι 1500 στην Ελλάδα, όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Στην Πάτρα φιλοξενούνται 29 πρόσφυγες ενώ σε επίπεδο παιδικής προστασίας, η αρχή έγινε όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, με 9 μητέρες και παιδιά που φιλοξενούνται σε πρώην ορφανοτροφείο στα Ιωάννινα.

«Είδαμε τον Χασάν να διανύει ολομόναχος πάνω από 1000 χιλιόμετρα»,  υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου, ενώ αναφέρθηκε στην ελληνική πρόταση που πλέον υιοθετήθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,  «ώστε κάθε χώρα να συνεισφέρει».

Ταυτόχρονα υπάρχει και η εξαιρετική, σύμφωνα με την υφυπουργό, πρωτοβουλία από την Ογκολογική μονάδα Παίδων «Ελπίδα».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση