Το πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης για την ακρίβεια – Την Πέμπτη η εξειδίκευσή τους

Το πρωί της Πέμπτης θα ανακοινωθεί η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις ανατιμήσεις, ενώ μήνυμα για τα μέτρα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης.

Μιλώντας νωρίτερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι η ανακοίνωση των μέτρων που αναμένεται να προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ, θα γίνει από τους συναρμόδιους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Κώστα Σκρέκα, Γιώργο Γεωργαντά και Θόδωρο Σκυλακάκη.

Το νέο πλέγμα μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σύμφωνα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναμένεται να περιλαμβάνει:

Ενισχυμένη επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο σε συνάρτηση με την πορεία της χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού που παραμένει ακόμα και σήμερα πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Άμεση εισοδηματική ενίσχυση πριν από το Πάσχα για τα ευάλωτα και αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά

– Νέο μέτρο που αφορά στην επιδότηση στις τιμές καυσίμων με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το ύψος της επιδότησης θα αφορά την τιμή ανά λίτρο, η έκπτωση θα είναι σημαντική και θα αφορά συγκεκριμένο ύψος κατανάλωσης.

Το ύψος δε της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι συνδεδεμένο με τις τιμές λιανικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμα ότι η διαδικασία θα είναι απλοποιημένη.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, δήλωσε ότι οι αιτήσεις για την επιδότηση θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν θα απαιτείται να κρατάμε αποδείξεις για να λάβουμε τη σχετική επιδότηση.

Στο πεδίο της αγοράς, νέα αποκλιμάκωση αναμένεται τις επόμενες μέρες μετά την πτώση των διεθνών τιμών που έχουν ήδη αποτυπωθεί στις τιμές διυλιστηρίου.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Διαβάστε επίσης: Γ. Οικονόμου: Τρεις πυλώνες μέτρων έναντι των ανατιμήσεων – Παρέμβαση και στα καύσιμα

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση