Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Έντονο κρύο την Παρασκευή – Κορύφωση της ψυχρής εισβολής το Σαββατοκύριακο (video)

Χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις βοριάδες και τοπικές χιονοπτώσεις θα μας απασχολήσουν για τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή συννεφιά τοπικά, με λίγες βροχές ή χιονόνερο κυρίως σε Μακεδονία, Θεσσαλία, κεντρική-ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 7 με 8 και στη θάλασσα Κυθήρων πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα τους 8 βαθμούς, έως 13 με 15 στις υπόλοιπες περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις έως και τα χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς.

Το Σάββατο σε δυτική- κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, κεντρική-ανατολική Στερεά, τοπικά στο Αιγαίο και τη βόρεια Κρήτη περιμένουμε ασθενείς χιονοπτώσεις και στα πιο νότια και παραθαλάσσια χιονόνερο. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα επιμείνουν θυελλώδεις έως 8 πιθανώς και 9 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή για την εποχή με παγετό κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση