Οι Κροάτες εφοδιάζονται όλο και περισσότερο με καύσιμα στην Ουγγαρία

Από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, όλο και περισσότεροι Κροάτες πηγαίνουν στη γειτονική Ουγγαρία, λόγω φθηνότερων καυσίμων, αφού η Βουδαπέστη έχει περιορίσει την τιμή της ενέργειας και των βασικών ειδών διατροφής. Η εξοικονόμηση ανά μέση δεξαμενή των 50 λίτρων είναι 150 και από αύριο μπορεί να είναι 200 ​​kuna (λίγο πάνω από 25 €).

Στην Κροατία ανακοινώθηκε από την Τετάρτη νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων, η οποία, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, θα ήταν αυξημένη κατά 1,60 kuna, οπότε το Eurosuper 95 θα μπορούσε να κοστίζει 13,79 kuna και το Eurodiesel 14,13 kuna. Από την άλλη πλευρά, στην Ουγγαρία, τόσο το Eurosuper 95 όσο και το Eurodiesel περιορίζονται σε 9,75 HRK.

Οι Κροάτες πηγαίνουν συχνότερα στην πόλη Letenje, κατά μήκος των ουγγρο-κροατικών συνόρων.

Σύμφωνα με το HRT, ξένοι οδηγοί φορτηγών προμηθεύονταν επίσης καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές – έτσι ορισμένα πρατήρια στην Ουγγαρία περιόρισαν την επιτρεπόμενη ποσότητα στα 100 λίτρα.

Το Σάββατο, λένε, κάποιες αντλίες τελείωσαν από καύσιμα λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Εκτός από τους Κροάτες, οι Σλοβένοι και οι Αυστριακοί αγοράζουν επίσης καύσιμα από πρατήρια καυσίμων της Ουγγαρίας. Έτσι, η MOL πούλησε πρόσφατα κατά μέσο όρο πέντε εκατομμύρια λίτρα την ημέρα και σήμερα η ποσότητα αυτή είναι τριπλάσια και ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου.

Λόγω της μεγάλης εισροής αλλοδαπών, η Ουγγαρία επέβαλε περιορισμούς την Παρασκευή, οπότε σύμφωνα με τον νέο κανόνα, οι οδηγοί φορτηγών βαρύτερων από 3,5 τόνους δεν μπορούν να αγοράσουν καύσιμα, αναφέρει το κροατικό portal Indeks.

Πηγή: Politika.rs
Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση