Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Πυκνές χιονοπτώσεις σε πεδινά και παραθαλάσσια, χιόνια και στην Αττική (video)

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία, φέρνει πυκνές χιονοπτώσεις ικανές και για χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Πέμπτη σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και την ορεινή- ημιορεινή Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με  χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές και στα νοτιότερα παραθαλάσσια βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.  Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8  μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα  βόρεια τους 6 με 7 βαθμούς, έως 10 με 12 στις υπόλοιπες περιοχές με ισχυρό παγετό τοπικά κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα χιονόνερο με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 έως 6  βαθμούς.

Την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις σε  κεντρική  Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη με χιονόνερο στα νοτιότερα παραθαλάσσια.  Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν γενικά τα  7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή για την εποχή, με ισχυρό παγετό κυρίως στην κεντρική, τη βόρεια Ελλάδα και σε ορεινές περιοχές.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση