Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Έντονη ψυχρή εισβολή διαρκείας (video)

Δριμύ ψύχος θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα, φέρνοντας χιόνια και ισχυρό επικίνδυνο παγετό, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά στη χώρα με τοπικές βροχές, λίγες καταιγίδες στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινα-ημιορεινα, σε ήπειρο Μακεδονία Θεσσαλία και στερεά Ελλάδα και σε χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι βοριάδες έως 7  μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα  βόρεια τους 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13  έως 14 μόνο στο νότιο Αιγαίο. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 7  βαθμούς.

Την Πέμπτη σε Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη περιμένουμε παροδικές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή καταιγίδες.  Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με  7 και στα Δωδεκάνησα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή, με ισχυρό πρωινό παγετό ακόμα και -12 βαθμούς κυρίως σε  βόρειες και ορεινές περιοχές.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση