Πρ. σωματείου «Ουκρανοί της Ελλάδας»: Ο Πούτιν έδειξε ασέβεια προς το Δίκαιο της ΕΕ και την ακεραιότητα των κρατών

Για την ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, που συνεχίζεται για έκτη ημέρα, με ένταση των πολεμικών επιχειρήσεων, μίλησε στην ΕΡΤ η Oξάνα Κιτσενιουκ – Ρεβάγγα, πρόεδρος Σωματείου «Ουκρανοί της Ελλάδας».

«Στη Γαλλία ο πρόεδρος Μακρόν επέτρεψε στη Λεγεώνα των ξένων να πολεμήσει στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Σχολιάζοντας την είδηση ότι 1.032 Ουκρανοί πολίτες πέρασαν τις τελευταίες ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας η κ. Κίτσενιουκ τόνισε ότι ο αριθμός είναι μικρός μπροστά στους 400.000 πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία με την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

«Ακόμα δεν είμαστε καλά οργανωμένοι για την υπεράσπιση της Ουκρανίας. Η Ευρώπη δουλεύει στο επίπεδο των υπουργών Αμύνης. Στην Ελλάδα, χθες (28/2) δεν υπήρχε διάταγμα για το προσφυγικό της Ουκρανίας. Αυτό πρέπει να είναι γίνει άμεσα», είπε.

Η πρόεδρος του Σωματείου «Ουκρανοί της Ελλάδας» αναφέρθηκε και στο αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας για να ενταχθεί στην ΕΕ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να εξετασθεί υπό κανονικές συνθήκες. Πρέπει να γίνει για να σταματήσουμε τον εισβολέα και για την ασέβεια που έδειξε ο Πούτιν προς το ευρωπαϊκό Δίκαιο και την ακεραιότητα όλων των κρατών».

Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι δημοψήφισμα μέσα σε πόλεμο δεν γίνεται, αναφέροντας το παράδειγμα της Κριμαίας.

 

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση