Καιρός: Χιόνια κατά τόπους και χαμηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση ΕΡΤ (video)

Συνεχίζονται και απόψε οι χιονοπτώσεις στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, ενώ αύριο τα φαινόμενα θα περιορίζονται νοτιότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές, πιο ισχυρές σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινα-ημιορεινα, στην κεντρική Ελλάδα για λίγο και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Οι άνεμοι βοριάδες 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 12 με 13 βαθμούς, έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη και λίγα χιόνια εκεί στα ορεινά. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς, με ισχυρό όμως πρωινό παγετό σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση