Δεύτερος κύκλος της δράσης «Επιχειρείτε!» της ΝΔ – Στο επίκεντρο Κρήτη, Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα

Στην δεύτερη συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδροι Επιμελητήριων, Πρόεδροι ΔΕΕΠ/ΔΗΜΤΟ και μέλη ΔΕΕΠ αρμόδια για θέματα παραγωγικών τομέων των νομών Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, μέλη της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης μίλησε για τη σημασία της γεωγραφικής στόχευσης της Κεντρικής Δράσης «Επιχειρείτε!» επισημαίνοντας τη διαφοροποίηση των καίριων θεμάτων τοπικής ανάπτυξης ανά περιφέρεια, ενώ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους όλων των φορέων αλλά και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την ενεργή ανταπόκρισή τους σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Άκη Μπάφα, η Δράση «Επιχειρείτε!», απευθύνεται στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες με βασική επιδίωξη την ανάδειξη του υγιούς και οργανωμένου επιχειρείν ως της βασικής διαδικασίας κοινωνικής εξέλιξης και προόδου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι μονόδρομος για τη μεγέθυνση της οικονομίας, για την ανάπτυξη, για την ευημερία, για το άνοιγμα νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας καθώς και για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών, για την υποστήριξη των πιο αδυνατών της κοινωνίας μας».

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Γιάννης Τριανταφύλλου η δράση «Επιχειρείτε!» ξεκίνησε με μία σειρά προκαταρκτικών συναντήσεων για να δώσει φωνή σε όλες της γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, ώστε να αποτυπωθούν οι ευκαιρίες, τα κίνητρα, αλλά και τα εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Μέσα από τη δράση «Επιχειρείτε!» η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ επίσης αναδεικνύει πτυχές του κυβερνητικού έργου σε επίκαιρα θέματα που άπτονται του αντικειμένου της, μέσω ενημέρωσης των επαγγελματιών και υποστήριξής τους στην αξιοποίηση των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών και αντίστοιχων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τη συζήτηση συντόνισε η Επικεφαλής της Δράσης Έρη Τόκα, η όποια είναι παράλληλα Επικεφαλής του άξονα «Καινοτομία στο επιχειρείν», ενώ την ευθύνη των άλλων δύο αξόνων της δράσης έχουν αναλάβει ο Πάρης Πάτσης («Εκπαίδευση και καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας») και ο Σάκης Παιδής («Συνεργασία στο επιχειρείν»).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, όπως η σημασία της ανάπτυξης υποδομών της Περιφέρειας στην αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, η σκοπιμότητα δημιουργίας επιχειρηματικών πάρκων σε περιοχές που υπολείπονται σε υποδομές υποδοχής νέων επιχειρήσεων, καθώς και η ανάγκη δραστηριοποίησης των περιφερειακών οικοσυστημάτων καινοτομίας μέσω συνεργειών των κατά τόπους πανεπιστημιακών παραρτημάτων με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των φορέων της περιοχής αποτέλεσε η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και του τουρισμού που έχουν επηρεαστεί τόσο από την πανδημία όσο και από τις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις που ακολούθησαν και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ενώ καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις προς διερεύνηση.

Ο προκαταρκτικός κύκλος των συναντήσεων της Κεντρικής Δράσης «Επιχειρείτε!» συνεχίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με έμφαση σε Περιοχές Ανασυγκρότησης & Ενεργειακής Μετάβασης.

Αφήστε μια απάντηση