Π. Τσακλόγλου: Να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική – Όχι στην κλιμάκωση της κρίσης και της ωμής βίας στην Ουκρανία

Την ανάγκη να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και όχι η κλιμάκωση της κρίσης και η ωμή βία, υπογράμμισε  ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, αναφερόμενος στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία,

«Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, αποτελεί για την Ελλάδα θεμελιώδη αρχή. Ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να είναι η δέουσα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα «ζοφερά» γεγονότα στην Ουκρανία, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

«Δυστυχώς, η διπλωματία υποχώρησε έναντι των επεκτατικών τάσεων της Ρωσίας. Η χθεσινή ρωσική επίθεση έναντι της Ουκρανίας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η στρατιωτική επέμβαση ευρείας κλίμακας, υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια, σκορπά τον θάνατο και υπονομεύει τις αξίες του ανθρωπισμού και του πολιτισμού», είπε ο Παναγιώτης Τσακλόγου.

θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της ομογένειας στην Ουκρανία στις δύσκολες αυτές στιγμές. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και όχι η κλιμάκωση της κρίσης και η ωμή βία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση